ZAMONAVİY TA’LİM TEXNOLOGİYALARİNİNG PSİXOLOGİK JİHATLARİ - Saypidinova Gulnozaxon Otabek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli ta’lim muhitining o‘quvchi va talabalar psixikasiga ta’siri, texnologiyalarni joriy etishda e’tiborga olinishi lozim bo‘lgan psixologik qonuniyatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, kognitiv jarayonlar (diqqat, xotira, tafakkur) hamda motivatsiyani rivojlantirishda axborot texnologiyalarining o‘rni va ulardan samarali foydalanish metodlari yoritilgan.