YOZMA AKADEMIK DISKURSDA HEDGING VA BOOSTING VOSITALARINING QIYOSIY TAHLILI - Raxmonova Gulmira Baxrom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya (o’zbek tilida) Mazkur tadqiqot yozma akademik diskursda hedging (noaniqlikni ifodalovchi) va boosting (ishonchlilikni kuchaytiruvchi) lingvistik vositalarning qo‘llanilishini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ushbu vositalarning turlari, funksiyalari hamda matndagi taqsimlanishi tahlil qilinadi. Korpus asosida olib borilgan tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, hedging vositalari akademik matnlarda ko‘proq qo‘llanilib, ehtiyotkorlik va muloyimlikni ifodalasa, boosting vositalari muallifning ishonchliligini kuchaytirish va dalillarni ta’kidlashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot natijalari xorijiy til sifatida ingliz tilini o‘qitishda akademik yozuvni rivojlantirish uchun muhim ahamiyatga ega.