OG‘ZAKI AKADEMIK DISKURSDA HEDGING VA BOOSTING VOSITALARINING QIYOSIY TAHLILI - Raxmonova Gulmira Baxrom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya (o‘zbek tilida) Mazkur tezis og‘zaki akademik diskursda hedging (noaniqlikni ifodalovchi) va boosting (ishonchlilikni kuchaytiruvchi) lingvistik vositalarning qo‘llanilishini qiyosiy tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ushbu vositalarning turlari, funksional xususiyatlari va og‘zaki nutqdagi pragmatik vazifalari o‘rganildi. Natijalarga ko‘ra, hedging vositalari og‘zaki nutqda muloqotning yumshoqligi, ehtiyotkorligi va interaktivligini ta’minlasa, boosting vositalari fikrni qat’iylashtirish va auditoriyani ishontirishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot akademik og‘zaki nutqni o‘qitish va rivojlantirishda amaliy ahamiyatga ega.