TIBBIY VA HUQUQIY MATNLARNI TARJIMA QILISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLAR - Kurbonova Mohlaroyim Ulug'bek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola tibbiy va huquqiy matnlarni tarjima qilishning o’ziga xos xususiyatlarini tahlil qiladi. U ushbu sohalardagi terminologik aniqlik, madaniy moslik va huquqiy oqibatlarning muhimligini ko’rib chiqadi. Tadqiqot tarjimonlar duch keladigan asosiy qiyinchiliklarni, jumladan, maxsus lug’atni egallash va kontekstual nuanslarni tushunish zaruratini ta’kidlaydi. Maqola tibbiy va huquqiy tarjimalarda sifatni ta’minlash uchun samarali strategiyalar va metodologiyalarni taklif etadi. Yakuniy xulosalar ushbu murakkab sohalarda malakali tarjimonlarning ahamiyatini yana bir bor tasdiqlaydi.