DUNYOVIY BILIMLAR VA DINIY E’TIQOD BIRLIGIGA ERISHISHNING AHAMIYATI - Kurbonova Mohlaroyim Ulug'bek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola dunyoviy bilimlar va diniy e’tiqod o‘rtasidagi uyg‘unlikka erishishning zamonaviy jamiyat uchun muhimligini tahlil qiladi. Tarix davomida bu ikki soha ba’zan bir-biriga zid deb qaralgan bo‘lsa-da, ularning birligi shaxsning har tomonlama kamol topishi va jamiyatning barqaror rivojlanishi uchun zarurdir. Maqolada dunyoviy fanlar va diniy qadriyatlarning o‘zaro to‘ldiruvchi xususiyatlari, ularning yoshlar tarbiyasidagi o‘rni hamda ekstremizm va radikalizmga qarshi kurashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Muallif ushbu ikki yo‘nalishni integratsiya qilish orqali ma’naviy va intellektual salohiyatni oshirish mumkinligini ta’kidlaydi. Yakunda, dunyoviy va diniy bilimlarning uyg‘unligi insoniyatning umumiy taraqqiyoti uchun mustahkam asos yaratishi xulosasiga kelinadi.