IJTIMOIY ISHNING ISTIQBOLLARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Joʻrayeva Shoxsiya Ravshan qizi; Shamsiyeva Moʻtabar G’affor qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya: Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy dunyoda ijtimoiy ish sohasining tutgan o‘rni, uning rivojlanish bosqichlari va bugungi kunda qo‘llanilayotgan innovatsion yondashuvlar atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ijtimoiy xizmatlar ko‘rsatishda shaxsga yo‘naltirilgan va kuchli tomonlarga asoslangan metodikalarning samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida ijtimoiy himoya tizimini isloh qilish, sohani raqamlashtirish (E-keys tizimi) va mahalla darajasida professional ijtimoiy xizmat ko‘rsatishning istiqbolli yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.