SHAVKAT RAHMONNING “BAXT SO‘ZI” SHE’RIDA LIRIK KECHINMA VA TUYG‘UNING TERANLASHUVI. - Aminova Rayxon Alisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Shavkat Rahmonning “Baxt so‘zi” she’ri misolida lirik kechinma va tuyg‘uning badiiy ifodalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. She’rning g‘oyaviy-badiiy mazmuni, unda lirik qahramon ruhiyatidagi kechinmalar, baxt tushunchasining falsafiy-estetik talqini hamda his-tuyg‘ularning poetik teranlashuv jarayoni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, she’r tarkibida qo‘llangan tasviriy vositalarning lirik kechinmani chuqurlashtirishdagi o‘rni ochib beriladi. Tadqiqot natijasida shoir poetikasida baxt tushunchasining individual ruhiy olam, hayot falsafasi va insoniy kechinmalar bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rsatib beriladi.