BOLALAR VA O‘SMIRLARDA ASAB TIZIMI VA STRESS FIZIOLOGIYASI - Sultonova Oydinoy Nodirbek qizi; Ra’no Amanullayevna Aliyeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada psixoneyroimmunologiya fanining asosiy tamoyillari, stressning asab tizimi faoliyatiga ta’siri hamda bolalar va o‘smirlar organizmidagi fiziologik o‘zgarishlar yoritiladi. Shuningdek, ushbu yosh guruhlarida stressning qisqa va uzoq muddatli salbiy oqibatlari ilmiy tadqiqotlar asosida tahlil qilinadi. Maqolada bolalar va o‘smirlarning stressga chidamliligini oshirish, profilaktika choralarini belgilash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.