AVSTRALIYA ABORIGENLARINING KELIB CHIQISH MASALALARI - Daminova Shahnoza Almat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada aborigenlarning kelib chiqishi, etnogenez masalalarining muhim jihatlari mavjud ilmiy adabiyotlar asosida atroflicha yoritiladi. Maqolada aborigenlarning tarixi, ularning Avstraliya hududiga kelib joylashishi, bu haqida olimlarning tadqiqot va munozaralari, aborigenlarning irqiy klassifikatsiyasi va antropologik xususiyatlari haqida ma’lumot beriladi.