MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Usmonova Yulduz Nomoz qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati, afzalliklari va mavjud muammolari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida interaktiv doskalar, multimedia vositalari, ta’limiy mobil ilovalar, elektron resurslar va onlayn platformalarning ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar orqali bolalarning intellektual salohiyati, ijodkorligi, mustaqil fikrlashi va qiziquvchanligini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Maqolada zamonaviy axborot texnologiyalarini joriy etishda uchraydigan texnik, metodik va pedagogik muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Natijada, maktabgacha ta’lim tizimida raqamli texnologiyalardan samarali foydalanish ta’lim sifatini oshirishning muhim omili ekanligi asoslangan.