OʻQUVCHILARNING MAKTABGA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MOSLASHUVI - Matnazarova Fotima Maqsudovna; Nazarova Karomat Otaboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarning maktabga ijtimoiy-psixologik moslashuvi jarayoni, uning ahamiyati, bosqichlari hamda unga ta’sir etuvchi omillar yoritiladi. Shuningdek, moslashuvni yengillashtirishda psixolog, o‘qituvchi va ota-onalarning o‘rni tahlil qilinadi.