YOSHLAR ORASIDA OʻZIGA ZIYON YETKAZISHNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - G'offorova Gulchehraxon Abdumannon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yoshlar orasida o‘ziga zarar yetkazish xulqining kelib chiqish sabablari, psixologik omillari hamda uni bartaraf etishning samarali usullari yoritiladi. Shuningdek, oilaviy muhit, maktab psixologik xizmati va ijtimoiy qo‘llab- quvvatlashning ahamiyati tahlil qilinadi.