O‘ZBEK ADABIYOTIDA TARIXIY ROMAN TARAQQIYOTI - Muhammadiyeva Shahnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotida tarixiy roman janrining shakllanishi va taraqqiyoti ilmiy-ommabop uslubda tahlil qilinadi. Unda tarixiy roman tushunchasi, uning nazariy asoslari, rivojlanish bosqichlari hamda yetakchi yozuvchilarning asarlari misolida janrning badiiy xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, mustaqillik davrida tarixiy romanlarning yangi talqinlari va zamonaviy yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida tarixiy roman janrining milliy o‘zlikni anglash va tarixiy xotirani tiklashdagi ahamiyati asoslab beriladi.