HARORAT FARQI ASOSIDA ISHLOVCHI ELEKTRSIZ SUV KO’TARUVCHI MINI-NASOS - Muhiddinova Munisa Muzaffarovna; Temirova Shahlo Bozor qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada quyosh energiyasi hisobiga yuzaga keladigan harorat va bosimlar farqi asosida ishlovchi, elektr energiyasini talab qilmaydigan suv ko‘taruvchi mini-nasos qurilmasi tadqiq etilgan. Qurilma konstruksiyasida issiqlikni yutuvchi qora absorber va issiqlik yo‘qotilishini kamaytiruvchi alyuminiy qaytargichlardan foydalanilgan. Tadqiqot natijalari ushbu qurilmaning chekka va energiya tanqis hududlarda kichik hajmdagi sug‘orish ishlari uchun iqtisodiy va ekologik samaradorligini ko‘rsatadi.