PEDAGOGIK FAOLIYATDA REFLEKSIYA ASOSIDA O‘Z-O‘ZINI BAHOLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Avulova Fotima; Salixova Muxayyo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anatatsiya: Ushbu maqolada refleksiya orqali pedagogik faoliyatda o’z-o’zini baholashni rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda refleksiv yondashuvning ta’lim jarayonidagi ahamiyati ochib berilib, John Dewey, Donald Schont, Graham Gibbs kabi olimlar nazariyalari asosida pedagoglarning kasbiy faoliyatini takomillashtirish imkoniyatlarini tahlil qilingan. Maqola refleksiya pedagoglarda tanqidiy fikrlash va kasbiy rivolanishni shakllantirishda muhim omil ekanini asoslaydi.