SANOQ SISTEMALARIDA ARIFMETIK AMALLARNI BAJARISH - Qayumova Gavhar Abdushukurovna; Norbòtayeva Marjona G'olib qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada sanoq sistemalarining nazariy asoslari, ularning tasnifi hamda turli sanoq sistemalarida arifmetik amallarni bajarishning algoritmik xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ikkilik, sakkizlik va o‘n oltilik sanoq sistemalarida qo‘shish, ayirish, ko‘paytirish va bo‘lish amallarining bajarilish mexanizmlari yoritilib, ularning kompyuter texnologiyalaridagi o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, mazkur mavzuni o‘qitishning samarali metodlari ham asoslab berilgan.