OROLBO‘YI HUDUDIDA YASHIL IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Ulug'murodov Farxod Faxriddinovich; Xoldorov Javohir G'ulom o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Orolbo‘yi hududi ekologik inqiroz va ijtimoiy-iqtisodiy muammolar bilan kurashayotgan mintaqadir. Ushbu maqola mintaqada yashil iqtisodiyotni rivojlantirish istiqbollarini o‘rganadi. Unda qayta tiklanuvchi energiya, barqaror qishloq xo‘jaligi, ekoturizm va suv resurslarini samarali boshqarish kabi yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Yashil iqtisodiyotni joriy etish orqali mintaqaning ekologik holatini yaxshilash, aholi turmush darajasini oshirish va barqaror rivojlanishga erishish mumkin. Maqola ushbu jarayonni tezlashtirish uchun zarur bo‘lgan strategik yo‘nalishlar va siyosiy chora- tadbirlarni taklif etadi.