TASHKILOTLARDA INSON RESURSLARINI STRATEGIK BOSHQARISH VA UNING SAMARADORLIKKA TA’SIRI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich; Olimboyeva Sevinch Sherali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ishda zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida tashkilotning inson resurslarini boshqarish strategiyasini ishlab chiqishning nazariy va uslubiy asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqotning maqsadi – xodimlarning salohiyatidan samarali foydalanish orqali tashkilotning raqobatbardoshligini oshirish mexanizmlarini takomillashtirishdan iborat. Ishda xodimlarni tanlash, moslashtirish, motivatsiya qilish va ularning malakasini oshirish tizimlarini strategik rejalashtirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, strategik boshqaruvning tashkilot samaradorligiga ta’siri baholanib, xodimlarni boshqarishning innovatsion usullari bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.