BOSHQARUV MEHNATINI ILMIY TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich; Abdig‘aniyeva Ozodaxon Faxriddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshqaruv mehnatini ilmiy tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Zamonaviy iqtisodiyot sharoitida boshqaruv tizimining samaradorligi tashkilot raqobatbardoshligini belgilovchi asosiy omillardan biri sifatida baholanadi. Tadqiqotda boshqaruv mehnatining mohiyati, funksional xususiyatlari, ilmiy tashkil etish tamoyillari hamda raqamli texnologiyalar ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, boshqaruv mehnatini me’yorlashtirish, ish joylarini optimallashtirish, axborot tizimlarini joriy etish va xodimlarni rag‘batlantirish orqali samaradorlikni oshirish mexanizmlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari boshqaruv apparatini takomillashtirish va tashkilotning barqaror rivojlanishini ta’minlashga xizmat qiladi.