TASHKILOTLARDA MEHNATNI BOSHQARISH USULLARINI OPTIMALLASHTIRISH VA SAMARADORLIKNI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich; Mamataliyeva Sarvinoz Mirtemir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tashkilotlarda mehnatni boshqarish usullarini optimallashtirishning nazariy-metodologik asoslari hamda zamonaviy raqamli transformatsiya sharoitidagi amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy, tashkiliy-ma’muriy va ijtimoiy-psixologik boshqaruv usullarining evolyutsiyasi hamda ularning integratsiyalashgan qo‘llanilishining samaradorlikka ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi HR-analitika, KPI 2.0 tizimi, ERP platformalari va Big Data texnologiyalarining boshqaruv jarayonlariga ta’siri o‘rganilgan. Natijada mehnat unumdorligini oshirishga yo‘naltirilgan optimallashtirilgan boshqaruv modeli shakllantirish bo‘yicha ilmiy xulosalar ishlab chiqilgan.