ZAMONAVIY TASHKILOTLARDA XODIMLARNI BOSHQARISHNING INNOVATSION STRATEGIYALARI VA ULARNING AMALIY AHAMIYATI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich; Raimqulova Hilola Kamoliddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy tashkilotlarda inson resurslarini boshqarishning strategik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xodimlarni tanlash, motivatsiya tizimini shakllantirish, o‘qitish va rivojlantirish, shuningdek, samarali yetakchilik uslublarining tashkilot samaradorligiga ta’siri o‘rganilgan. Xodimlar qo‘nimsizligini kamaytirish va sodiqlikni oshirishga qaratilgan amaliy mexanizmlar ishlab chiqilgan. Natijalar inson kapitaliga yo‘naltirilgan boshqaruv strategiyalari korxona raqobatbardoshligini oshirishda hal qiluvchi omil ekanligini ko‘rsatadi.