MENEJMENTNING NAZARIY VA ZAMONAVIY ASOSLARI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich; Igimurotova Sazovor Abdurahman qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola menejmentning nazariy va zamonaviy asoslarini chuqur tahlil qiladi. Unda menejment fanining shakllanishi, klassik maktablardan tortib to hozirgi kungacha bo’lgan evolyutsiyasi ko’rib chiqiladi. Zamonaviy boshqaruv paradigmalari, jumladan, raqamlashtirish, globalizatsiya va barqaror rivojlanish tamoyillari asosida yuzaga kelgan yangi yondashuvlar atroflicha o’rganiladi. Maqola samarali boshqaruv amaliyoti uchun nazariy bilimlarning ahamiyatini ta’kidlab, zamonaviy tashkilotlar duch kelayotgan murakkab muammolarni hal etishda ularning rolini yoritadi. Tadqiqot menejment nazariyasi va amaliyotining integratsiyalashgan ko’rinishini taqdim etadi.