ZAMONAVIY MENEJER: RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA SAMARALI BOSHQARUV VA YETAKCHILIK MODELLARI - Kadirov Ulug‘bek Ravshanovich; Abdullayeva Maftuna Zafar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot va globallashuv sharoitida zamonaviy menejerning o‘zgarib borayotgan roli, uning professional kompetensiyalari hamda samarali boshqaruv mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi zamonaviy menejer faoliyatining nazariy asoslarini aniqlash, boshqaruv samaradorligini oshiruvchi omillarni tizimlashtirish hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Tadqiqot jarayonida klassik menejment maktablari va zamonaviy leadership konsepsiyalari qiyosiy tahlil qilindi. Xususan, emotsional intellekt, delegatsiya, strategik fikrlash, moslashuvchan boshqaruv (Agile), raqamli savodxonlik va korporativ madaniyatning boshqaruv natijalariga ta’siri o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, zamonaviy menejerning muvaffaqiyati avtoritar boshqaruvdan ko‘ra coaching, servant leadership va result-oriented management tamoyillariga ko‘proq bog‘liqdir. Tadqiqot yakunida integratsiyalashgan zamonaviy menejer modeli taklif qilindi.