YASHIL MOLIYALASHTIRISHNI RIVOJLANTIRISHDA ESG TAMOYILLARINING AHAMIYATI - Axmadjonova Gulmira Xabibulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda yashil moliyalashtirishni rivojlantirishda ESG (Environmental, Social, Governance) tamoyillarining ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqotda ESG mezonlarining moliyaviy institutlar faoliyatiga integratsiyalashuvi, uning investitsion samaradorlik va risklarni kamaytirishga ta’siri tahlil qilindi. Shuningdek, ESG tamoyillarining yashil loyihalarni moliyalashtirishdagi roli hamda mavjud institutsional muammolar baholandi. Natijada ESG asosidagi yondashuvlarni takomillashtirish zarurligi asoslab berildi.