ZAIF HADISLARNING TURLARI VA ULARNING AHAMIYATI - Sadirova Mubina Shavkatjon qizi; Muhabbat Agzamova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zaif hadislarning mohiyati, ularning istilohiy ta’rifi va asosiy turlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda mu’allaq, mursal, mu’zal, munqote’, mudallas, mavzu, matruk, munkar, mudraj, maqlub, muztarib, musahhaf, muharraf, shoz va muallal kabi zaif hadis turlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning isnod va matndagi nuqsonlar bilan bog‘liqligi yoritiladi.