INTERFAOL DASTURIY VOSITALARNI AMALIYOTDA QO‘LLASH VA SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Xusanova Gulrux Otabek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy ishda interfaol dasturiy vositalarning nazariy asoslari, ularni amaliyotda qo‘llashning samarali usullari hamda ularning natijadorligini baholash mezonlari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida zamonaviy ta’lim jarayonlari va boshqaruv tizimlarida interfaol texnologiyalarning ahamiyati, ularning foydalanuvchi faolligini oshirish, mustaqil fikrlashni rivojlantirish va bilimlarni mustahkamlashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, interfaol vositalardan foydalanish natijasida erishiladigan pedagogik va amaliy natijalar, ularni baholashning zamonaviy usullari va ko‘rsatkichlari tahlil etiladi. Ish yakunida interfaol dasturiy vositalarni joriy etish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi.