ELEKTRON PEDAGOGIKADAN FOYDALANIB AXBOROT TA’LIM MUHITIDA O‘QUV JARAYONLARINI TASHKIL QILISH: AMALIY YONDASHUV VA DASTURIY YECHIMLAR - Aminbayev Munisbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot ta’lim muhitida elektron pedagogika tamoyillaridan foydalanishning ilmiy-amaliy asoslari o‘rganilgan. Tadqiqot doirasida talabalar bilimini obektiv baholash va o‘quv jarayonini avtomatlashtirish maqsadida maxsus “Elektron pedagogika” o‘quv-test dasturi sinovdan o‘tkazildi. Dasturiy yechimda modulli tizim va qat’iy vaqt nazorati (taymer) mexanizmlari qo‘llanilishi orqali talabalarning o‘zlashtirish ko‘rsatkichlari tahlil qilindi. Natijalar elektron ta’lim muhitida interaktiv baholash vositalari o‘quv samaradorligini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatdi.