ADAPTIV TA’LIM TIZIMLARIDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Mansurov G‘ulomjon G‘afurovich; Satimova Manzura Xatamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada adaptiv ta’lim tizimlarida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosida ishlovchi tizimlar yordamida o‘quvchilarning bilim darajasi, o‘rganish tezligi va individual xususiyatlarini aniqlash hamda ularga moslashtirilgan ta’lim kontentini taqdim etish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, adaptiv tizimlar orqali o‘quv jarayonini shaxsiylashtirish, o‘zlashtirish samaradorligini oshirish va ta’lim sifatini yaxshilash imkoniyatlari amaliy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektni ta’lim jarayoniga joriy etish kelajakda samarali ta’lim muhitini yaratishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.