SURХОNDАRYО ЕTNОGRАFIK LЕKSIKАSINING LINGVОMАDАNIY ХUSUSIYАTLАRI - Fattoyeva Ziyoda Khusinovna; Ramazanov Shokhrux (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola Surxondaryo viloyati etnografik leksikasining lingvomadaniy xususiyatlarini tadqiq etadi. Unda mintaqaning boy madaniy merosi, an’analari va kundalik hayoti noyob lug’at tarkibida qanday aks etganligi ochib beriladi. Tadqiqot til va madaniyat o’rtasidagi chuqur o’zaro bog’liqlikni, shuningdek, ushbu leksik birliklarda mujassamlashgan tarixiy va ijtimoiy jihatlarni tahlil qilishga qaratilgan. Olingan natijalar milliy o’ziga xoslik va madaniy xilma-xillikni har tomonlama tushunish uchun bunday mintaqaviy lingvistik hodisalarni saqlash va o’rganish muhimligini ta’kidlaydi.