MAXSUS JISMONIY MASHQLAR ORQALI BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING CHAQQONLIK SIFATINI RIVOJLANTIRISH - Abdunabiyev Bekmurod Akbar o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida chaqqonlik sifatini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Maxsus jismoniy mashqlarning mazmuni, ularni qo‘llash metodikasi hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, maxsus mashqlarni tizimli ravishda qo‘llash o‘quvchilarning chaqqonlik darajasini sezilarli oshirishi aniqlangan.