BO‘LAJAK MUSIQA O‘QITUVCHILARINING METODIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH (CHOLG‘U JAMOALARI MISOLIDA) - Zuhriddin Abullayev Abdujabbor-o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada oliy musiqa ta’limi tizimida bo‘lajak mutaxassislarni tayyorlashning dolzarb muammolaridan biri — cholg‘u jamoalari bilan ishlash metodikasi tadqiq etiladi. Maqolada bo‘lajak o‘qituvchining professional kompetensiyalari, partitura bilan ishlash texnologiyasi, jamoaviy ijrochilikning psixologik jihatlari va dirijyorlik mahoratini shakllantirishning pedagogik shart- sharoitlari tizimli tahlil qilingan. Shuningdek, talabalarning interpretatsion mahoratini oshirish bo‘yicha eksperimental natijalar va amaliy tavsiyalar keltirilgan.