QO‘SHNAY SOZINING KELIB CHIQISHI, TUZILISHI VA IJROCHILIK XUSUSIYАTLARI - V.Boboyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya : Mazkur maqolada o‘zbek xalq puflama cholg‘ulari tizimida muhim o‘rin tutadigan qo‘shnay sozining kelib chiqishi, konstruktiv tuzilishi hamda ijrochilik xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Qo‘shnayning ikki ovozli tovush hosil qilish imkoniyati, tembriy o‘ziga xosligi va ansambl hamda yakkaxon ijrodagi funksiyalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari milliy musiqa ijrochiligi va etnomuzikologiya sohasi uchun ahamiyatli hisoblanadi.