ZAMONAVIY LAN TEXNOLOGIYALARINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Ibragimov Sh.M; Meliqo‘ziyeva G.P. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy LAN texnologiyalarining rivojlanish tendensiyalari va ularning kompyuter tarmoqlaridagi o‘rni tahlil qilindi. Tadqiqot davomida Ethernet, Wi-Fi va yuqori tezlikdagi lokal tarmoq texnologiyalarining evolyutsiyasi, ularning ishlash prinsiplari hamda samaradorligini oshirish usullari ko‘rib chiqildi. Shuningdek, virtualizatsiya, bulut texnologiyalari va dasturiy aniqlanadigan tarmoqlar (SDN) kabi zamonaviy yondashuvlarning LAN tizimlariga ta’siri yoritildi. Mazkur texnologiyalar tarmoqlarning tezkorligi, ishonchliligi va moslashuvchanligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.