KOMPYUTER TARMOQLARIDA KVANT KRIPTOGRAFIYASINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Ibragimov Sh.M; Ermatova S. Sh. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tarmoqlarda kvant kriptografiyasining istiqbollari va uning axborot xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni ko‘rib chiqildi. Kvant kalit taqsimoti (QKD) texnologiyasining ishlash prinsiplari va an’anaviy kriptografiyaga nisbatan ustunliklari tahlil qilindi. Shuningdek, uni amaliy tarmoqlarga joriy etishdagi asosiy muammolar va qo‘llanish sohalari yoritildi. Mazkur yondashuv kelajakda ma’lumotlarni ishonchli himoyalashda muhim ahamiyat kasb etadi.