ISMOIL AL-BUXORIY HADISLARINING INSON KAMOLOTIDAGI O‘RNI - Joʻrayeva Aldona Alimardon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada buyuk muhaddis Imom al-Buxoriyning hadislar to‘plami hamda “Al-adab al-mufrad” asarida ilgari surilgan axloqiy tamoyillarning inson kamolotidagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot davomida zamonaviy jamiyatdagi ma’naviy bo‘shliq muammolari va ularning yechimi sifatida hadislardagi niyat xolisligi, ilmga intilish hamda ijtimoiy odob normalari ilmiy asoslangan. Maqolada inson komilligiga erishishning pedagogik va psixologik jihatlari Al-Buxoriy merosi misolida ochib berilgan.