INSURTECH PLATFORMALARINI JORIY ETISH ORQALI SUG‘URTA KOMPANIYALARINING MOLIYAVIY BARQARORLIGINI TA’MINLASH MEXANIZMLARI - Ashirov Jalil Baxridinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda InsurTech platformalarini joriy etish orqali sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy barqarorligini ta’minlash mexanizmlari o‘rganilgan. Tadqiqotda sun’iy intellekt, Big Data, blockchain va avtomatlashtirilgan tizimlarning sug‘urta faoliyatiga ta’siri tahlil qilindi. Shuningdek, ushbu texnologiyalarning operatsion xarajatlarni kamaytirish, risklarni samarali boshqarish va daromadlarni oshirishdagi ahamiyati baholandi. Natijada InsurTech platformalarini keng joriy etish moliyaviy barqarorlikni ta’minlashning muhim omili ekanligi asoslab berildi.