RAQAMLI MARKETINGNING ZAMONAVIY BIZNES FAOLIYATIDAGI O‘RNI VA RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI - Tilloyev Temur Asliddin o'g'li; Uzoqov Nuriddin Orif o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli marketingning zamonaviy biznes faoliyatidagi o‘rni, uning asosiy vositalari, afzalliklari va rivojlanish yo‘nalishlari ilmiy-amaliy jihatdan yoritiladi. Bugungi raqamli iqtisodiyot sharoitida korxonalar mahsulot va xizmatlarini bozorda samarali ilgari surish, iste’molchilar bilan doimiy aloqani yo‘lga qo‘yish hamda raqobatbardoshlikni oshirishda raqamli marketing imkoniyatlaridan keng foydalanmoqda. Raqamli marketing an’anaviy marketingdan farqli ravishda internet, ijtimoiy tarmoqlar, mobil ilovalar, elektron pochta, qidiruv tizimlari, onlayn reklama va marketplace platformalari orqali amalga oshiriladi. Ushbu maqolada raqamli marketingning mohiyati, biznes subyektlari uchun ahamiyati, iste’molchi xulq-atvoriga ta’siri va kelajakdagi rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi.