KORXONA UCHUN INNOVATSION MARKETING KONSEPSIYASINI TAYYORLASH - Tilloyev Temur Asliddin o'g'li; Xolberdiyev Sanjarbek Samadjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada korxona faoliyatida innovatsion marketing konsepsiyasini ishlab chiqish va joriy etishning nazariy hamda amaliy asoslari tahlil qilinadi. Innovatsion yondashuv marketing jarayonlarida raqamli transformatsiya, iste’molchi tajribasini boshqarish, data-driven qaror qabul qilish, brend identifikatsiyasi va storytelling kabi zamonaviy vositalar orqali korxonaning raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, elektron savdo kanallari, B2B platformalar, agrologistika tizimlari va mijoz sodiqligi dasturlarining samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda innovatsion marketing konsepsiyasining iqtisodiy samaradorlikka ta’siri, risklarni boshqarish mexanizmlari va xalqaro tajribadan foydalanish imkoniyatlari yoritiladi. Ushbu konsepsiya korxona uchun barqaror o‘sish, investitsiya jalbi, eksport salohiyatini kengaytirish va xalqaro bozorlarda tanilish darajasini oshirishga xizmat qiluvchi strategik model sifatida baholanadi.