SO’NGI YILLARDA O’ZBEKISTONDA RO’Y BERAYOTGAN EKOLOGIK MUAMMOLAR, ULARNING SABABLARI VA OQIBATLARI - Gozmamatova Laylo; Berdikulova Mahbuba (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Orol denngizi va Respublikamiz hududida yo’qolib borayotgan hayvon turlari haqida organadi. Respublika hududidagi chiqindi poligonlari va ularning tabiatga ta’siri, chiqindini qayta ishlash bo’yicha olib borilayotgan ishlar yoritiladi. Ushbu maqola Respublikamizda so’ngi yillardagi ekologik muammolar va ularning sabablari, oqibatlari,