СИРДАРЁ ВИЛОЯТИ ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ ВА РИВОЖЛАНИШ ТАРИХИ: МУАММОЛАР ВА ТАЖРИБА - Бекмуродов Абдувоҳид Абдуманнон ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Мақолада Сирдарё вилояти ички ишлар органларининг ташкил топиши, дастлабки фаолияти, кадрлар сиёсати, моддий-техник таъминоти ҳамда мустақиллик йилларида амалга оширилган ислоҳотлар илмий- таҳлилий жиҳатдан ўрганилган. Шунингдек, 1989 йилдаги ижтимоий-сиёсий инқироз ҳолатлари ва уларнинг ҳуқуқ-тартибот тизимига таъсири ёритилган. Тадқиқот натижалари ички ишлар органлари фаолиятининг эволюциясини тушунишда муҳим аҳамият касб этади.