O’SMIRLIK INQIROZLARINI YENGISHDA OILA VA MAKTAB HAMKORLIGI: AMALIY MODEL VA SAMARADORLIK TAHLILI - Nurjonova Gulnoza Shomuratovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada o’smirlik davridagi psixologik inqirozlarni profilaktika qilish va yengishda oila hamda maktabning birgalikdagi faoliyati tahlil qilingan. Hamkorlikning amaliy modeli, asosiy tamoyillari va vositalari tavsiflanib, taqqosiy empirik ma’lumotlar asosida samaradorlik baholangan. Tahlillar shuni ko’rsatadiki, oila va maktabning muvofiqlashtirilgan ishi alohida olingan ishga nisbatan ikki barobar yuqori natija beradi.