BOLALAR ONGI VA PSIXIKASINING SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Toshboboyeva Nozima Qudiratovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda bolalar ong va psixikasining shakllanish jarayoni, uning asosiy bosqichlari hamda bu jarayonga ta’sir etuvchi omillar yoritiladi. Bola psixikasi tug‘ilishdan boshlab bosqichma-bosqich rivojlanib, har bir davr o‘ziga xos psixologik xususiyatlar bilan ajralib turadi. Maqolada aqliy, emotsional va ijtimoiy rivojlanishning uzviy bog‘liqligi tahlil qilinadi.