O‘QUVCHILARNING SHAXSIY RIVOJLANISHI VA IJTIMOIY MUHITGA MOSLASHUVI - Madraximova Nargiza Toʻychiboyevna; Rajapova Feruza Toʻrajonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanish jarayoni hamda ularning ijtimoiy muhitga moslashuvi masalalari yoritiladi. Shaxsning shakllanishida maktab, oila va jamiyatning o‘zaro ta’siri muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada o‘quvchilarning emotsional, ijtimoiy va intellektual rivojlanishi hamda ularni ijtimoiylashuv jarayoniga tayyorlashning psixologik jihatlari tahlil qilinadi.