SANOAT RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISH SIYOSATI: GERMANIYA, JANUBIY KOREYA VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASINING QIYOSIY TAHLILI - Vasiljonova Nodira Otabek qizi; Sayfullayev S.N. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sanoat raqobatbardoshligini oshirish siyosatining uchta modeli — Germaniya (Mittelstand), Janubiy Koreya (chaebol) va O‘zbekiston — qiyosiy tahlil qilinadi. Har bir model uchun asosiy ko‘rsatkichlar — R&D xarajatlari, kichik va o‘rta korxonalar (KO‘K) ulushi, eksport tarkibi va sanoat siyosatining asosiy mexanizmlari — taqqoslanadi. Tahlil natijasida O‘zbekiston uchun maqbul sanoat siyosati yo‘nalishlari aniqlanadi va amaliy tavsiyalar taqdim etiladi.