YURAK ANOMALIYALARI VA ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI - G.M.Abdullayeva; Z.SH.Sultonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada yurak anomaliyalari, ularning etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari hamda zamonaviy diagnostika va davolash usullari keng yoritilgan. Tug‘ma va orttirilgan yurak nuqsonlari tahlil qilinib, ularni aniqlashda qo‘llaniladigan ilg‘or texnologiyalar — exokardiografiya, MRT, KT va genetik tekshiruvlarning ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, minimal invaziv jarrohlik, kateter asosidagi muolajalar va sun’iy yurak texnologiyalari haqida ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijalari yurak kasalliklarini erta aniqlash va samarali davolash muhimligini ko‘rsatadi.