O‘ZBEKISTONDA MIGRANTLAR VA TURISTLAR XAVFSIZLIGI MUAMMOLARI - Egamberdiev Maksad Avazovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda turizm sohasining jadal rivojlanishi sharoitida yuzaga kelayotgan xavfsizlik muammolari tahlil qilinadi. Xususan, xorijiy tashrif buyuruvchilar bilan bog‘liq xatarlar, ularning kelib chiqish omillari va mamlakat jamoat xavfsizligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, huquqbuzarliklarning oldini olish, profilaktika choralarini kuchaytirish hamda xavfsiz turistik muhitni shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi.