TURIZM VA JINOYATCHILIK: O‘ZBEKISTONGAGI CHET EL FUQAROLARI BILAN BOG‘LIQ JINOYATLAR - Egamberdiev Maksad Avazovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekistonga kelayotgan xorijiy fuqarolar sonining ortishi sharoitida turizm va jinoyatchilik o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilinadi. Unda xorijiylar ishtirokida sodir etilishi mumkin bo‘lgan huquqbuzarliklar, ularning kelib chiqish omillari hamda mamlakat ichki xavfsizligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, turizm infratuzilmasining rivojlanishi bilan bog‘liq xavfsizlik muammolari, profilaktika choralarining ahamiyati va huquqni muhofaza qiluvchi organlar faoliyatining o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqola yakunida xavfsiz turistik muhitni ta’minlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi.