MILLIY VAXALQARO BAHOLASH DASTURLARINING BOSHLANG’ICH TA’LIMGATA’SIRI - Normo’minova Gulhayo Shavkat qizi; Muzrabova Laziza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu ishda milliy va xalqaro baholash dasturlarining boshlang‘ich ta’lim tizimiga ta’siri tahlil qilinadi. Jumladan, o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini baholashda PISA, TIMSS hamda PIRLS kabi xalqaro dasturlarning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijasida ushbu baholash tizimlari ta’lim sifatini oshirish, o‘qitish metodlarini takomillashtirish va o‘quvchilarning funksional savodxonligini rivojlantirishga xizmat qilishi aniqlanadi.