ZAMONAVIY MEDIA MUHITIDA MUSIQIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISH - Xasanova Dilnura Azamat qizi.; Eshpo’latov Olimjon To’lqin o’gli. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy media muhitining musiqiy madaniyat rivojiga ko‘rsatayotgan ta’siri har tomonlama tahlil qilinadi. Axborot- kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida musiqa san’ati yangi bosqichga ko‘tarilib, u nafaqat estetik qadriyat sifatida, balki global kommunikatsiya vositasiga ham aylanganligi asoslab beriladi. Maqolada raqamli platformalar, ijtimoiy tarmoqlar va ommaviy axborot vositalari orqali musiqaning keng auditoriyaga tezkor tarqalishi, milliy va madaniyatlarining jahon musiqiy o‘zaro integratsiyasi jarayonlari tahlil etiladi. Shu bilan birga, musiqiy kontentning tijoratlashuvi, uning sifatiga bo‘lgan talablar va yosh avlodning musiqiy didini shakllantirishdagi omillar ham muhim jihat sifatida ko‘rib chiqiladi.Tadqiqot davomida zamonaviy media vositalari yordamida musiqiy ta’limni rivojlantirish, is’tedodlarni kashf etish va madaniy merosni saqlash imkoniyatlarini ochib beriladi. Shuningdek, maqolada globallashuv sharoitiga milliy musiqiy qadriyatlarni asrav avaylash va ularni zamonaviy shakllarda targ’ib qilish masalalarini yuzasidan ilmiy xulosalar chiqariladi.