XIZMAT HAJMINI OSHIRISH YOʻLLARI - Abdimannobov Qudratillo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish sohasida xizmatlar hajmini oshirishga qaratilgan asosiy yo‘nalishlar hamda ularning iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan. Zamonaviy iqtisodiyot sharoitida xizmatlar sektorining jadal rivojlanishi, raqobatning kuchayishi va iste’molchilar talablarining o‘zgarishi ushbu sohada samaradorlikni oshirish zaruratini yuzaga keltirmoqda. Maqolada xizmat sifatini yaxshilash, innovatsion texnologiyalarni keng joriy etish, marketing strategiyalarini takomillashtirish hamda inson resurslarini rivojlantirish orqali xizmatlar hajmini kengaytirish imkoniyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, xizmat ko‘rsatish sohasida kompleks yondashuvni qo‘llash orqali xizmatlar hajmini sezilarli darajada oshirish mumkinligi ilmiy asoslangan.